Het kopen van een geschikt kerstpakket

kopen kerstpakket

De knechten en meiden die vroeger bij de boer werkten, mochten elk jaar op Tweede kerstdag naar huis om zo gezellig met de eigen familie Kerst te vieren. De boer gaf ze steevast een mand mee, een mand vol lekkere en nuttige zaken voor de familie thuis. De boer wilde het daarmee voor de knechten en meiden en hun familie een beetje feestelijker maken. Zie hier; de geboorte van het kerstpakket. Nog steeds geven anno 2020 werkgevers hun ‘knechten’ zo rond de kerstdagen een mand vol lekkers, al is de inhoud van die mand, het kerstpakket dus, in de loop der tijd wel sterk veranderd.

Kerstpakket als blijk van waardering

Met het pakket dat vaak pal voor de kerstdagen uitgereikt wordt, wenst de werkgever zijn medewerkers een prettige kerst. Dat is niet alleen in ons land zo overigens, het is ook in Engeland een traditie. Het pakket dat ook als een blijk van waardering beschouwd moet worden, kent een rijke historie. Zo kregen de Nederlandse militairen die paraat waren in de Nederlandse kolonie Nederlands-Indië al een kerstpakket van de Nederlandse regering die toen nog de opvatting had dat ‘iedereen met kerst een pakje zou moeten krijgen’. En dus werden tot diep in de binnenlanden van de kolonie kerstpakketten bezorgd, iets dat door de Nederlandse militairen overigens bijzonder gewaardeerd werd.

De inhoud van het kerstpakket kan sterk verschillen per aanbieder

Zoals gesteld is de inhoud van de mand – tegenwoordig vaak een doos- de afgelopen jaren sterk veranderd. Ook zijn de kerstpakketten van verschillende ondernemingen vaak anders en groter of kleiner ten opzichte van elkaar zijn. Het is maar net hoeveel een werkgever wil besteden aan een pakket. Overigens heeft ook het kerstpakket moeilijke tijden gekend. Veel werkgevers gaven rond de kerstdagen op verzoek van het personeel niet altijd meer een kerstpakket, maar een financiële donatie. Echter wordt er anno 2020 weer massaal gekozen voor het aanbieden van een kerstpakket.

Speciale pakketten voor mannen en vrouwen

Hoe een pakket er uit ziet en wat er precies in zit kan tegenwoordig helemaal zelf bepaald worden. Werkgevers kunnen aan de hand van thema’s zelf een pakket samenstellen. Dat kan heel erg simpel van achter de computer waar aan de hand van een thema, budget en keuzemogelijkheden een pakket tot stand komt. Zo kunt u kiezen voor onder meer mannen en vrouwen kerstpakketten en zijn ook de bier-, wijn-, sterke drank- en vleespakketten erg in trek. Een kerstpakket kan ook een belevenis bevatten. Het pakket is dan erg klein, het cadeau dat geschonken wordt erg groot. Personeel mag zelf een belevenis creëren en kan op kosten van de baas kiezen voor een activiteit op culinair vlak, een hotelovernachting of iets cultureels of op het gebied van wellness gaan doen. 

Er kan maatwerk geleverd worden

Het Rituals pakket is tegenwoordig ook een bekend pakket zoals ook veel pakketten een bepaald land als thema hebben. Het pakket is dus echt springlevend. Er kan maatwerk geleverd worden en werkgevers stellen op basis van hun kennis van het personeel een passend en vaak smaakvol pakket samen. 

Wilt u uw medewerkers verrassen met een mooi kerstpakket? Neem een kijkje op Kerstpakkettentip.nl.