Herorganisatie binnen het bedrijf

Maakt uw bedrijf al jaren gebruik van dezelfde organisatie en management, maar is het toe aan verandering? Weet u ook niet zo goed hoe u dit moet aanpakken? Lees dan verder voor de stappen die u kunt ondernemen.

Veranderingen binnen de organisatie

Dagelijks vinden er ontwikkelingen plaats in de samenleving, maar ook in bijvoorbeeld technologie waarmee bedrijven en organisaties mee te maken hebben. Daarom is het ook noodzakelijk dat u als bedrijf op de hoogte bent van de trends en dus ook de concurrentie bijhoudt. Nu bent u van mening dat er veranderingen moeten plaatsvinden binnen de organisatie om zo nog beter te functioneren . Mocht u zich geen raad weten hoe u een begin moet maken, dan kunt u schakelen met een bureau dat is gespecialiseerd in verandermanagement, zoals bijvoorbeeld Haagse Beek. Zo kunt u met de organisatie bespreken bij welke punten u vastloopt en wat voor veranderingen u wilt implementeren en waar u het bedrijf in de toekomst ziet. Het is vanzelfsprekend dat er aan u ook vragen worden gesteld over de organisatie zelf, zoals de hiërarchie binnen het bedrijf, maar ook bijvoorbeeld hoe het bedrijfscultuur in elkaar zit. Overigens kunt u ook bespreken hoelang zo een plan van aanpak in beslag kan nemen aangezien het niet zo binnen een week ingezet kan worden met resultaten.

Werkgeluk

Het is natuurlijk belangrjik dat uw medewerkers in dienst het naar hun zin hebben en zich op hun plek voelen. Maar het kan uiteraard ook voor komen dat een medewerker zich onder druk voelt of simpelweg met tegenzin de werkzaamheden uitvoert. Een reden hiervoor kan zijn dat hij of zij niet genoeg vrijheid krijgt om mee te denken of eigen ideëen te delen en die vervolgens te implementeren. Een oplossing hiervoor zijn bijvoorbeeld zelfsturende teams.

Zelfsturende teams

Wat is een zelfsturende team? In zo een team heeft een medewerker de ruimte en de vrijheid om zelf aan de slag te gaan en de taken uit te voeren om zo de doelen en de resultaten van de organisatie te behalen. Omdat de medewerker zo de verantwoordelijkheid op zich kan nemen, terwijl hij of zij de vrijheid heeft, dan is de kans groot dat de medewerker plezier in zijn werk ervaart en dus het de werkgeluk verhoogt. Overigens kan dit efficiënt zijn en kan het er ook voor zorgen dat er gewerkt kan worden vanuit nieuwe perspectieven van de medewerkers.