Als de spouwmuurisolatie in jouw woning niet goed is, of misschien zelfs helemaal niet aanwezig is, dan kun je van verschillende problemen last krijgen. Je wooncomfort zal laag zijn, je zult het vaak koud hebben en je hebt teveel vocht in huis. Laat je spouwmuurisolatie aanleggen, dan verbeteren jouw leefomstandigheden meteen. Bovendien draag je op deze manier een steentje bij aan een duurzamere wereld. Het is een maatregel die niet al te veel geld kost en de kosten verdien je bovendien redelijk snel weer terug door besparing op je energierekening. Het is daarom zeker de moeite waard om eens te kijken welke isolatiemogelijkheden er voor jouw woning zijn!

Problemen bij slechte spouwmuurisolatie

We noemden hierboven al een paar problemen die je kunt ervaren op het moment dat er in jouw huis geen spouwmuurisolatie aanwezig is. We gaan daar hier iets uitgebreider op in. Een groot probleem dat je kunt ervaren, is dat de luchtvochtigheid binnenshuis te hoog is. Dat brengt verschillende gevolgen met zich mee. In de eerste plaats is het zo dat vocht zorgt voor schimmels, deze kunnen jouw muren aantasten, het behang kan los gaan zitten en je meubels kunnen beschadigd raken. Tegelijkertijd is het zo dat vocht slecht is voor jouw gezondheid. Ook is een hoge luchtvochtigheid slecht voor jouw energieverbruik, vochtige lucht is namelijk lastiger te verwarmen dan droge lucht. Een ander probleem dat je merkt als de spouwmuurisolatie niet op orde is, is dat er koude tochtstromen zijn in huis. Je hebt altijd het idee alsof je in de wind zit en het is daardoor lastig om het aangenaam warm te hebben. Je zult de kachel hoger zetten, maar dat helpt natuurlijk niets tegen tocht. Je krijgt hier alleen maar een hogere energierekening van. Financieel is het ontbreken van spouwmuurisolatie dus ook slecht nieuws, want door de tocht en de hoge luchtvochtigheid moet jouw verwarming veel te hard werken en heb jij hoge energiekosten.

Duurzaamheid

En dat niet alleen, ook met het oog op duurzaamheid is dit slecht nieuws. Hoe meer energie jij verbruikt, hoe meer er immers ook opgewekt moet worden. Een belangrijke stap naar een duurzamere wereld is zorgen dat er minder energie verbruikt wordt en spouwmuurisolatie kan daar dus een steentje aan bijdragen. Hoe beter jouw woning geïsoleerd is, hoe minder hard jouw verwarmingssysteem hoeft te werken om binnenshuis een aangename temperatuur te bereiken. Isoleren is daarom een belangrijk punt binnen het duurzaamheidsbeleid. Om dit te stimuleren, heeft de overheid subsidies in het leven geroepen voor onder andere het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Heb jij hier interesse in? Neem dan eens contact op met isocoat-isolatie. Zij kunnen alle soorten woningen isoleren, zoals:

  • tussenwoningen
  • vrijstaande woningen
  • jaren ’30 woningen
  • hoekwoningen

Het maakt niet uit wat voor pand jij hebt, zij kunnen altijd voor goede isolering zorgen. Zij weten bovendien ook welke mogelijkheden er zijn op het gebied van subsidies hiervoor en kunnen jou hierover adviseren. Zo worden de isolatiekosten voor jou nog weer een stukje lager en de terugverdientijd nog weer wat korter! Wil jij je wooncomfort verhogen en duurzamer wonen? Laat dan spouwmuurisolatie aanbrengen door isocoat-isolatie!