Gevel bekleden? Dit doe je zo!

Is jouw woning toe aan een make-over? Wellicht dat je graag iets wilt aanpassen aan de uitstraling voor het huis, maar kun je er ook voor kiezen om de tuin eens flink aan te pakken. Wil je bijvoorbeeld graag wbxhxikkeb over een nieuwe schutting of vind je het leuk om de gevel van je woning te bekleden? Met rabatdelen is dit mogelijk. Met de rabatdelen creëren je namelijk een unieke gevelbekleding of schutting en heeft het de perfecte hout look. Wat zijn rabatdelen nu precies en wat is er nog meer mee mogelijk? Laten we er eens naar gaan kijken!

Wat zijn rabatdelen?

Rabatdelen zijn in principe niets meer dan houten planken. Aan de onderkant heeft de houten plank een schroef, terwijl de bovenkant van de plank juist geschulpt is. Hierdoor zijn de planken perfect in elkaar te schuiven en te gebruiken voor vele toepassingen, waardoor ook de unieke naam rabatdelen is ontstaan. De geschulpte rand en de groef van de rabatdelen zorgen ervoor dat de kier overdekt wordt en is dit nauwelijks zichtbaar, terwijl er veel narigheid kan worden voorkomen. Er kan geen vocht komen in de kieren, waardoor houtrot en schimmels uitgesloten zullen blijven.

Voorheen waren er vooral houten rabatdelen verkrijgbaar en kocht men deze voor de gevelbekleding of het maken van een schutting. Tegenwoordig doen we dit nog steeds, maar zijn de rabatdelen te verkrijgen in materialen die veel duurzamer zijn. Kunststof rabatdelen zijn bijvoorbeeld ideaal voor de gevelbekleding. Je koopt de rabatdelen in de gewenste kleur, bevestigd ze aan de gevel, waarna je er jaren geen onderhoud aan zult hoeven te verrichten!

Verschillende soorten rabatdelen voor gevelbekleding 

Rabatdelen zijn voornamelijk terug te vinden in de gevelbekleding. Hier kun je kiezen voor een houtlook met houten rabatdelen, terwijl je een strakke uitstraling zult creëren met kunststof rabatdelen. Hier zul je overigens ook minder onderhoud aan over houden, waardoor dit ook nog eens een duurzame keuze zal zijn. 

Keuze gemaakt voor het soort materiaal dat je wilt gaan gebruiken voor de gevelbekleding? Tijd om de stijl te gaan bepalen! Er zijn verschillende soorten stijlen toe te passen en is het dus maar net aan jou hoe je de rabatdelen geplaatst wilt hebben. Kies je voor een Zweeds rabat, of gaat de voorkeur toch uit naar dubbel rabat? Denk er nog eens goed over na, schaf het materiaal en de verdere benodigdhden aan, waarna je snel aan de slag kunt gaan met de klus. Succes!