Er is dus wel heel veel vraag voor een startersfunctie ict

startersfunctie ict

startersfunctie ictEen neef van mij had net toen die afgestudeerd was enorm veel moeite met het vinden van een startersfunctie ict. Dit terwijl er volgens mij best veel vraag naar is. Echter omdat zijn eigen netwerk nog al beperkt was, kon hij geen bedrijven vinden waar vacatures open stonden. Vandaar dat ik hem als advies mee gaf eens naar de website stagemax.nl. Voor de mensen die denken dat je hier alleen maar een stage kunt vinden, dit is dus niet het geval. Je kunt hier dus ook terecht voor startersbanen.

Maar zo gezegd zo gedaan had mijn neefje zicht dus aangemeld. Hij kreeg vervolgens al in dezelfde week een mailtje met een vacature erin. Dit was ook nog eens erg dichtbij, zo’n twintig minuten reizen voor hem. Hij reageerde dan ook gelijk met de boodschap dat hij hier wel interesse in had. Vervolgens stuurde hij zijn cv en motivatiebrief op en toen moest hij afwachten. Uiteindelijk mocht hij dus op gesprek komen bij deze firma.

Niet voordat zij voorbereid werd

goedToen zij eenmaal op sollicitatiegesprek mocht komen bij het betreffende bedrijf werd hij uitgenodigd door StageMax voor een voorbereidingsgesprek. Hierin werd alles nog eens duidelijk uitgelegd en werden zijn zenuwen een beetje afgenomen. Ook vond er volgens hem een simulatiegesprek plaats. Hierin werden vragen gesteld die het bedrijf ook zou kunnen vragen.

Hij werkt er nu nog steeds

Dit alles heeft er voor gezorgd dat hij met vol zelfvertrouwen naar het gesprek ging. Het ging zelfs zo goed dat hij na het eerste gesprek al gelijk werd aangenomen. Dit met plezier, hij werkt er immers nog steeds. Dus zoek jij ook een startersfunctie ict, sales of in de bouw? Dan moet je dit bureau zeker maar eens bezoeken.

stagemax