Dit zijn de voor- en nadelen van het volgen van online ICT-trainingen

ICT

Of je nu al jaren een bepaald beroep uitoefent of dat je nog in de schoolbanken zit, soms wil je je kennis uitbreiden. Dit doe je met trainingen. Als je ICT-trainingen wil volgen, doe je dit klassikaal of online. Er zijn een paar voor- en nadelen van het volgen van online ICT-trainingen. Wil je weten welke dat zijn? Dat lees je in dit artikel. 

Wat zijn online ICT-trainingen

Werken in de ICT is ontzettend breed. Denk aan softwareontwikkeling tot systeembeheer tot alle mobiele apparaten die iedereen tegenwoordig gebruikt. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met verschillende hardware of je volgt als basis een office 365 training.

Als je ICT-trainingen volgt, is het belangrijk dat je weet waar je je in specialiseert op een gegeven moment. Je leert bij een ICT-training alles over jouw specialisatie. Zo’n training volg je klassikaal, maar ook online. Dit doe je dan in een virtual classroom of je kijkt bijvoorbeeld lessen of powerpoint terug om hier vervolgens je kennis uit op te doen. 

ICT

Voordelen

Online ICT-trainingen zijn enorm flexibel. Cursisten kiezen namelijk in de meeste gevallen zelf uit wanneer ze een les volgen of een les terugkijken. De productiviteit wordt hierdoor erg verhoogd, waardoor de kans van slagen ook groter is. Doordat je op je eigen tempo leert, raak je niet gemotiveerd om door te gaan. 

Daarbij komt ook kijken dat online ICT-trainingen erg tijdbesparend zijn. Denk aan reistijden die niet meer nodig zijn. Ook dit zorg voor een betere productiviteit, want in de tijd dat je zou reizen, doe je nu meer voor je ICT-training. Hierdoor zijn online ICT-trainingen niet alleen tijdbesparend, maar ook kostenbesparend. Kosten voor het openbaar vervoer of de benzine van je auto zijn dus niet meer nodig. 

Nadelen 

Wat veel mensen als nadeel zien aan online ICT-trainingen is dat je veel zelfdiscipline nodig hebt. Veel doe je zelf en je moet dus echt passie voor het vak hebben, wil je slagen in je trainingen. 

Een ander nadeel vinden sommigen dat het onpersoonlijk is. Je hebt namelijk niet altijd direct en face-to-face contact met docenten of andere mensen die de training volgen. Toch is dit voor sommigen juist een voordeel, omdat ze hierdoor juist rust ondervinden en op eigen houtje alles kunnen leren. 

Met een online ICT-training leer je precies wat je moet weten, op het juiste moment en op de juiste plaats, op jouw voorkeuren afgestemd.