Detachering is zeer populair

Detachering is een werkstructuur die al vele jaren enorm populair is in diverse branches en sectoren. Detachering is niets meer dan het verhuren van personeel aan een derde partij, die hen vervolgens inzet in het bedrijf of bij projecten van het bedrijf. De medewerkers zijn dus in dienst bij het detacheringsbureau, waar ze bij een uitzendbureau enkel via het bureau worden betaald voor hun werk. Bij detachering verdient een detache dan ook een vast maandsalaris, afhankelijk van waar hij of zij werkt. Dit maandsalaris wordt betaald door het detacheringsbureau. 

Detachering voor een specifieke branche

In sommige gevallen is het verstandig om als detacheringsbureau een specifieke sector of branche aan te boren en daar ook in de specialiseren. Het aanboren van verscheidene branches kan in die gevallen namelijk funest zijn voor de geloofwaardigheid van een dergelijk bureau. Hoe dat komt? 

Stelt u zich eens voor dat u een aannemer bent die een groots nieuwbouwproject gaat faciliteren. U gaat op zoek naar wat goede detaches en komt terecht bij een bedrijf dat bouwprofessionals detacheert. Echter ziet u op de website dat dit bedrijf ook detacheert naar de ICT sector, wat in de zorg doet en ook actief is in de milieutak. U zult zich dan ongetwijfeld afvragen hoe specialistisch en goed deze detaches dan wel zijn? Echter, wanneer een bureau enkel in de bouwsector actief is, kunt er blindelings vanuit gaan dat de geleverde detaches echte specialisten zijn. Een detacheringsbureau zou haar vingers namelijk niet snijden aan het leveren van slechte mensen in de enige branche waar ze actief in zijn. 

Verscheidene branches van specialisme

Wat vaak gebeurt is dat een detachering zich specialiseert in sectoren waar dit nodig is. Denk hierbij aan een banksector, de bouw- en installatiesector, advocaten en juristen, et cetera. Echter zijn er ook detacheringsbureaus die zich wel multidisciplinair specialiseren en bijvoorbeeld in zowel de zorg- als de ICT sectoren actief zijn. Hierbij is het belangrijk dat er goede branches bij elkaar worden gezocht. Zo kan een IT’er bijvoorbeeld worden gedetacheerd naar een IT bedrijf, maar ook naar een ziekenhuis. Zo lang hij zijn specialisme als IT’er maar kwijt kan. Dit geldt ook in de combinatie van Bouw- en installatie detachering. Een installatiemonteur zal ook nodig zijn in de bouw, dus dan is dat een goede sector om als detacheringsbureau aan te boren.

Verdienmodel van de detachering

Wanneer een detacheringsbureau een werknemer met een specialisme in dienst neemt, spreken zij een vast maandsalaris af. Dit is vaak net boven minimumloon, of een bedrag dat rond het marktconform ligt. Dit salaris is niet afhankelijk van hoe vaak de persoon in die maand werkt en voor welke werkgevers hij of zij werkt. Zo lang uiteraard maar aan de standaard cao in die tak wordt gehouden. Vervolgens wordt deze persoon, die bijvoorbeeld elf euro per uur verdient, gedetacheerd naar een klant voor vijftien euro per uur. Per gewerkt uur verdient een detacheringsbureau vervolgens vier euro. Dat maal de honderd werknemers die bij het detacheringsbureau zijn aangesloten en een heus verdienmodel is ontstaan. 
Met detachering salarisadministratie helpt Salarisprofs je bij tijdelijk personeelstekort of een gemis aan kennis bij een project.