De laatste loodjes wegen het zwaarst, toch?

Eigenlijk hoor je het hele jaar door wel dat mensen bezig zijn met hun scriptie en dat valt niet allemaal binnen dezelfde periode. Het komt namelijk ook voor dat iemand studie vertraging op loopt en hierdoor later begint aan zijn scriptie, of het misschien de eerste keer niet heeft gehaald en het nog een keer over moet doen. Wat natuurlijk helemaal niet leuk is. Maar we weten dat het einde altijd zwaar is, want ja, de laatste loodjes wegen vaak ook het zwaarst. Maar hulp is altijd dichtbij, en het is helemaal niet erg om hulp te vragen.

Een tweede lezer kan fijn zijn

Omdat je zelf 24/7 bijna met jouw scriptie zit opgesloten, kan je soms niet meer zien wat je aan het typen bent. Is het complete onzin vol met spellingsfouten of is het academisch juist wel goed? Wanneer je te lang gefocust bent op een document, wordt die lijn tussen deze twee erg vaag en valt het niet altijd op wat het nou precies is. Dan kan een tweede lezer altijd wel fijn zijn. Iemand die de spelling- en taalfouten er uit weet te vissen en jouw hierbij kan helpen. Maar ook of jouw zinnen kloppen en ook of je natuurlijk geen kant en klare onzin loopt te verkopen in jouw scriptie. Hiervoor is een tweede lezer altijd fijn. Ook is het zo dat de tweede lezer juist met een frisse blik naar jouw scriptie kijkt en je misschien nog wat vernieuwende ideeén kan overbrengen zodat jij jouw scriptie naar een nog hoger niveau kan tillen. Maar zo heb je ook een nakijkservice scriptie die jouw scriptie ook even kan nakijken.

Af en toe een mail naar de docent kan geen kwaad

Omdat je natuurlijk ook wel eens vast kan lopen met jouw scriptie kan je soms van jouw begeleiders ook wat hulp vragen. Vraag het eerst altijd naar jouw begeleider die jij vanuit het bedrijf hebt gekregen. Misschien kan hij of zij jou helpen met het probleem op te lossen. Komen jullie er samen niet uit, dan kan je er ook voor kiezen om jouw docent op school nog een keer te mailen. Dat is helemaal niet erg, ze zijn er ook om jou te helpen dus waarom zou je daar geen gebruik van maken? Precies, je hebt geen reden om het juist niet te doen.

Wees niet bang, het einde is in zicht en jij kan straks met jouw papiertje zwaaien.