De kosten voor een EU en internationaal merk

Wanneer je je merknaam registreren gaat in Europa, dan zal de kostenpost iets hoger liggen dan wanneer je het alleen voor de Benelux laat doen. Zo is het basistarief voor klasse 1 in dit geval maar liefst 850 euro, terwijl voor de Benelux dit bedrag op 244 euro ligt. Wanneer je naar de tweede klasse wilt gaan in Europa, dan kost dit 50 euro extra en bij elke klassie die je daarna omhoog gaat, komt er 150 euro bij. Een Uniemerk, ofwel EU-merk, in drie klassen kost dus 850 + 50 + 150 = 1.050,00. Dit is voor alleen Benelux slechts 352,00, maar houdt in je achterhoofd dat je een eenmalige investering doet waar je later veel aan zult hebben.

Internationale uitbreiding op basis van een eerdere registratie

Wanneer je je merk registreren gaat doen voor internationale uitbreiding, dan hangt het bedrag wat je hiervoor moet betalen onwijs af van het aantal landen waar je je voor wilt inschrijven. Deze inschrijving is altijd gebaseerd op een eerder nationale merkregistratie, zoals bijvoorbeeld de Benelux of de EU. Hierbij kun je dus denken aan minimale kosten van maar liefst 850 euro wanneer je met 1 land wilt uitbreiden en al een Benelux merk hebt. Heb je een Uniemerk en wil je met 1 land uitbreiden? Dan kun je rekening houden met 1.200 euro wat je moet betalen.

De kosten van een merkenbureau opvragen

Bovendien zul je het merkenbureau dat je hebt ingehuurd moeten betalen. Zij doen hun werk natuurlijk ook niet voor niets en willen hier iets voor terugvangen. Dit is iets wat je van te voren het beste met het merkenbureau kunt afstemmen, zodat je niet achteraf met een verrassing zit maar gewoon weet waar je aan toe bent. Gemiddeld gezien vragen merkenbureaus zo’n 300 euro voor het tot stand brengen van een Benelux merk en 500 euro voor een Uniemerk en een internationaal merk.