Change management, een nieuwe aanpak voor je bedrijf

De manier waarop management kan worden toegepast is door de jaren heen al verschillende keren (behoorlijk) op de schop gegaan. Dat is ook nodig, want het spreekt voor zich dat de (bedrijfs)wereld niet stilstaat, integendeel. Ook de corona pandemie heeft ons wederom duidelijk gemaakt dat het in de praktijk niet zelden een absolute kan zijn om het roer eens stevig om te durven gooien. Het zogenaamde change management is dan ook inmiddels behoorlijk populair geworden. Ondanks deze populariteit is het natuurlijk best mogelijk dat jij nog niet helemaal precies weet wat je hier nu van kan verwachten. Daar zullen we op deze pagina alvast verandering in brengen. 

Wat begrijpen we concreet onder change management?

Voor het zogenaamde change management of het veranderingsmanagement geldt dat ze betrekking heeft tot het begeleiden evenals het bieden van ondersteuning van of aan bedrijven bij het opzetten van een volledig nieuwe, innovatieve aanpak. Het maakt het voor bedrijven evenals voor de medewerkers mogelijk om gebruik te maken van bepaalde handvatten waarmee ze nieuwe werkprocessen of strategieën kunnen gaan toepassen. Voor heel wat bedrijven geldt dat ze door de jaren heen nooit de moeite hebben genomen om even hun managementmodel op de korrel te nemen. Wanneer er zich dan een onverwachte situatie voordoet is snel schakelen vaak geen optie. Bovendien is het ook altijd van belang om je de vraag te durven stellen of het managementmodel dat je toepast wel echt daadwerkelijk nog van deze tijd is. 

Welke voordelen zijn eraan verbonden?

Change management beschikt in de praktijk over de mogelijkheid om in één klap tal van verschillende voordelen te kunnen realiseren voor een onderneming. Niet in het minst voor bedrijven die al een behoorlijke poos bestaan geldt dat er in het verleden eigenlijk nog nooit aan werd gedacht om even een verandering in management toe te passen. Nochtans zou dat zomaar een zeer interessante keuze kunnen zijn. Stilstaan is namelijk achteruitgaan. De wereld is de voorbije jaren sterk veranderd en dat geldt in het bijzonder voor de zakelijke markt. Stel jezelf dan ook zeker even de vraag hoe het nu precies te verantwoorden valt dat jouw bedrijf (of in ieder geval het bedrijf waar je manager van bent) er niet voor heeft gekozen om op die veranderingen te anticiperen. Wanneer je dat doet zal al snel duidelijk worden dat dit eigenlijk niet verantwoordbaar is. 

Er is eigenlijk geen sprake van een kant-en-klare oplossing

De kans is ongelofelijk groot dat de bovenstaande informatie je heeft weten te overtuigen van de interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het toepassen van change management. Dit gezegd hebbende is het fout om te denken dat het hierbij gaat om een kant-en-klare oplossing. Dat is namelijk niet het geval. Er wordt bijeen management training dan ook altijd grondig gekeken naar de werking van de onderneming en waar er mogelijks veranderingen dienen te worden doorgevoerd. Het spreekt voor zich dat elke situatie in de praktijk anders is waardoor er niet zomaar een kant-en-klare oplossing voor het rapen ligt die voor iedereen de perfecte oplossing zal betekenen. Hier zal je in de praktijk dus wel graag rekening mee willen houden wanneer ook jij binnen jouw onderneming deze mogelijkheid wenst te gaan benutten.