Brokers vergelijken, drie belangrijke aandachtspunten

Iedereen die de keuze maakt om op een bepaald ogenblik te beginnen met beleggen doet dat uiteraard omdat hij of zij graag over een wat groter inkomen zou willen beschikken. Dat is logisch, maar dit realiseren kan in de praktijk de nodige voeten in de aarde hebben. Veel beleggers maken eigenlijk reeds een slechte start omdat ze gebruikmaken van een broker die eigenlijk niet zo interessant is. Brokers vergelijken zorgt ervoor dat je niet alleen zal ontdekken welke partij je de laagste kosten aanrekent, daarnaast kan je op deze manier ook achterhalen wat de mogelijkheden bij de verschillende partijen precies zijn. Zou jij ook graag de verschillende brokers op het internet willen vergelijken? Hou daarvoor dan zeker en vast rekening met de hieronder terug te vinden drie belangrijke aandachtspunten. 

1.) Welke mogelijkheden biedt het beleggingsplatform je?

Het eerste punt waar je bij brokers vergelijken aandacht aan moet besteden is terug te vinden in de mogelijkheden die het beleggingsplatform je te bieden heeft. Is dit platform bijvoorbeeld specifiek in het leven geroepen voor beginnende beleggers of eerder voor de meer ervaren beleggers? Heb jij behoeften aan bepaalde, specifieke functies? Dan spreekt het voor zich dat je daar altijd rekening mee zal willen houden wanneer je een vergelijking uitvoert tussen de  verschillende brokers die er op de markt zijn terug te vinden.

2.) Wat zijn de kosten die in rekening worden gebracht?

Een ongelofelijk belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij brokers vergelijken heeft te maken met de kosten die in rekening worden gebracht. Het gaat hierbij overigens niet alleen maar om de hoogte van de kosten, maar ook om de aard van de kosten. Het is bijvoorbeeld lang niet zo dat elke broker een zogenaamde commissie in rekening brengt. Daarnaast is het ook mogelijk dat de commissie in hoogte kan verschillen. Andere kosten die mogelijks aangerekend kunnen worden zijn met name bewaarkosten en transactiekosten. In ieder geval, bij het zoeken naar de voor jou beste broker is het altijd een goed idee om stil te blijven staan bij de kosten er aan jou als belegger aangerekend kunnen worden.

3.) Kan je aanspraak maken op een welkomst promotie of niet?

Tot slot is het zo dat je er bij brokers vergelijken ook altijd goed aan doet om rekening te houden met het al dan niet aangeboden worden van een bepaalde promotie. Het kan hierbij in de praktijk gaan om heel wat verschillende soorten promoties, namelijk:

  1. Je kan een gratis belegging doen voor een bepaald bedrag; 
  2. Je kan een korting krijgen op je eerste belegging; 
  3. Het is mogelijk dat je een specifiek bedrag op je account krijgt gestort; 
  4. Er kan gedurende een bepaalde periode een korting op de kosten worden aangeboden;

Ongeacht het type promotie waar je bij een bepaalde broker aanspraak op kan maken, je moet je altijd even grondig verdiepen in de geldende voorwaarden. Deze kunnen namelijk nog wel eens kleine lettertjes bevatten. Op deze manier zorg je ervoor dat je tijdens online brokers vergelijken ook voor wat de aanbieding betreft niets over het hoofd ziet.