4 dingen die je moet weten als je gaat scheiden en een bedrijf hebt

Als je gaat scheiden en je hebt een bedrijf, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Of je nu de eenmanszaak van een klein bedrijf bent of de CEO van een groot bedrijf, een scheiding kan grote gevolgen hebben voor je professionele leven. Hier zijn vier dingen die je moet weten als je gaat scheiden en een bedrijf hebt.

Je bedrijf wordt waarschijnlijk beschouwd als huwelijksbezit

Tenzij je je bedrijf bent begonnen voordat je trouwde, is het waarschijnlijk dat je bedrijf wordt beschouwd als echtelijk bezit. Dit betekent dat het bij je scheiding zal worden verdeeld. Als je bedrijf veel geld waard is, kan dit grote gevolgen hebben voor zowel jou als je aanstaande ex-echtgenoot. Je moet voorbereid zijn op de mogelijkheid dat je bij de scheiding een deel van je bedrijf moet opgeven.

Mogelijk moet je belangrijke informatie over je bedrijf openbaar maken bij de ontdekking

Om tot een regeling in je echtscheiding te komen, zullen zowel jij als je echtgenoot alle relevante informatie over jullie respectievelijke financiën openbaar moeten maken. Hieronder valt ook informatie over jullie bedrijven. Dus, als je gaat scheiden en je hebt een bedrijf, wees dan bereid om financiële informatie openbaar te maken, zoals inkomsten, uitgaven, activa en passiva. Deze informatie zal worden gebruikt om te bepalen hoe de bezittingen en schulden tussen jou en je echtgenoot moeten worden verdeeld in de scheidingsregeling.

Je scheiding kan van invloed zijn op je vermogen om financiering voor je bedrijf te krijgen

Als je van plan bent je bedrijf te laten groeien of nieuwe projecten aan te nemen, moet je je ervan bewust zijn dat je scheiding van invloed kan zijn op je vermogen om financiering te krijgen. Dit komt omdat kredietverstrekkers vaak zowel je persoonlijke als je financiële informatie in aanmerking nemen bij het nemen van kredietbeslissingen. Dus, als je krediet verlaagd is vanwege de scheiding of als je minder geld beschikbaar hebt vanwege de boedelverdeling, kan het in de toekomst moeilijker zijn om financiering voor je bedrijf te krijgen

Mogelijk moet je wijzigingen aanbrengen in je boedelplan

Als je een bedrijf hebt, is de kans groot dat het een van je meest waardevolle bezittingen is. Als zodanig is het belangrijk om het op te nemen in je boedelplan. Als je echter gaat scheiden, moet je ervoor zorgen dat je ex-echtgenoot niet in je nalatenschapsplan wordt opgenomen. Anders kan hij of zij na je overlijden een deel van je bedrijf erven!

Conclusie

Scheiden is nooit gemakkelijk – vooral niet als er een bedrijf bij betrokken is. Maar als je gaat scheiden en je hebt een bedrijf, dan zijn er een paar dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen en ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt daarnaast is het handig om een advocaat gespecialiseerd in echtscheiding voor ondernemers in de arm te nemen. Door voorbereid te zijn op de mogelijke gevolgen van een scheiding voor je bedrijf, kun je de stress in deze moeilijke tijd verminderen. Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat deze gids nuttig was.

Meer tips en informatie vind je op: www.pvhadvocaten.nl.